3 Şubat 2016 Çarşamba

Tom Ford - Black Orchid - 2006



Tom Ford'un en ünlü parfümü Black Orchid, hikayesi ve konsepti ile ülkemizde de çok satan bir parfüm. Hatta öyle ki kadınlar için (for women) pazarlanmasına rağmen, erkekler tarafından kullanımı da oldukça yaygın. Unisex sayılabilir kabul ediyorum, ama yine de bu kokuyu bir kadının kullanmasını tavsiye ederim.

Black Orchid'in bu kadar hypelanmasinin arkasındaki en büyük neden, sahip olduğu zift gibi kalıcılığı ve yüksek projeksiyonundan kaynaklanıyor. Genel olarak kalıcı parfüm kalitelidir ve iyidir gibi bir kanı var toplumumuzda, bu sebeple de ülkemizde BO çok seviliyor. Bazen parfümler kapalı alan, sıcak hava demeden öyle bir spreyleniyor ki; boğuluyoruz resmen..

Genel olarak lineer bir yapıda tende kaldığı için de sürekli kullanımda insanı sıkıyor. Tom Ford için özel siyah orkideler üretilmiş hikayelerinin gerçek olup olmadığından emin değilim.. Ama Tom Ford reklam kampanyalarını, seçeceği cümleleri ve afişleri tasarlamayı çok iyi biliyor.

Orjinal kompozisyonu, ateşli reklam afişleri ve hoş şişe dizayni ile başlarda cok ilgi çekici ve hoş gelse de, günümüzde taklitlerinin yaygınlığı isportada bile rahatlıkla görebileceğiniz şişeleri ile ele ayağa düşmüş durumda. Herhangi bir Avmde gezerken bu parfümün ucuz bir taklidine denk gelmemeniz gerçekten düşük bir ihtimal.  Bu nedenle puanını 1 puan fazladan kırıyorum, üzgünüm..

6/10

0 yorum:

Yorum Gönder