25 Şubat 2016 Perşembe

Balmain - Carbone de Balmain - 2010


Pierre Balmain, 2. dünya savaşından sonra kendi markasını yaratan Fransız modacı bir ağabeyimiz. H&M Mağazası açılışındaki yağmalama olayından sonra, Balmain markasını hepimiz daha fazla tanımış olduk. Ünlülerin "La la la la koşş! , saldııır!" şeklinde kıyafetlere hücum etmeleri süperdi şimdi, hakkını verelim.

Balmain ülkemizde de zincir mağazalarda pek göremediğim bir marka bu nedenle parfümleri pek bilinmiyor. Kenar köşede kalan Carbone ilgimi çekti ve bugün kullanayım dedim. Blog bahanesiyle elimde olan parfümleri tekrar deneme ve yazma fırsatı buluyorum.

Carbone de Balmain woody-spicy yani odunsu-biberli bir tatta, reçinemsi ve tütsülü fakat oldukça soft bir şekilde teninizde kalıyor. Gucci Pour Homme I'i andırdığı yerler var ama andırıyor denilebilir, olsa olsa spor flankeri diyebiliriz, tütsü-reçineler o kadar yoğun değil. O nedenle de baymıyor.  Comme des Garçons parfümlerinin tarzına yakın bir parfüm, Carbone'u koklarken yer yer L'Occitane Eau de Baux'u da hatırladım .

Kaliteli bir içeriği var tavsiye ediyorum Carbone'u, kalıcılığı ve projeksiyonu ortalama ne güldürür, ne öldürür.  Eskiden yurtdışı sitelerde uygun fiyatlara bulunabiliyordu, fakat şu sıralar bulmak güç olabilir.

Carbone de Balmain denemeye değer bir parfüm.

Balzamik-tütsü familyasının genç underrated üyesi!

7/10

0 yorum:

Yorum Gönder