24 Şubat 2016 Çarşamba

Acqua di Parma - Blu Mediterraneo - Mandorlo di Sicilia - 1999


Acqua di Parma firmasının - Mavi Akdeniz serisinden Sicilya Bademi'ni kokluyorum sizler için. Vanilya, yeşil badem ve yıldız anason ağırlıklı sıcacık bir parfüm.

Mavi akdeniz serisindeki en farklı parfüm, çünkü yazlık seriye uymayan vanilya-bademli yapısı ile aslında serin havalara daha uygun.  Feminen tarafa yakın bir unisex olmaasına rağmen, erkek de rahat kullanır. Korkmayın gönül rahatlığı ile deneyimleyebilirsiniz, iki şişe bitiren arkadaşlarım var :).

 Acqua di Parma'nın parfümleri eskiden bir çok Sevil mağazasında satılıyordu, değeri bilinmedi ah ahh.. Mavi Akdeniz serisinin eski şişeleri 60ml-120ml'lik uzun bir yapıya sahipti, şimdi daha farklı kutularda sergileniyorlar.. Sevil az daha dayansaydı ADP'lerin müşterisi oturacaktı. Çünkü ülkemizde niş parfüm ve güzel parfüm kavramları daha yeni yeni gelişiyor.

Neyse, Beymen ve Harvey Nichols mağazalarında Acqua di Parma serisini alabilmek hala mümkün, biraz fiyat artırımına gittiler ama baştan sona tüm parfümleri denenmesi gereken bir marka ADP.

Mandorlo di Sicilia; Edt konsantrasyonuna rağmen şekerli yapısı ile ortalamanın üzerinde bir kalıcılığa sahip ve farkedilir bir yapıda.Vanilyalı kokuları seviyorsaniz denemenizi öneririm. Gurme niş kokulara giriş seviyesinde güzel bir fiyat performans parfümü Sicilya'nın Bademi.
(Gurme-Gourmand kokular nedir-nelerdir? sorusuna cevabım: yiyecekleri çağrıştıran(yaş pasta,unlu pastalar,çörekler vs. - daha çok pastane yiyeceklerini)ve genelde vanilya içerikli parfümlere verdiğimiz bir tanım.)

Mandorlo di Sicilia'nın bana çağrıştırdıkları: Acıbadem kurabiyeleri, Amaretto likörü, tiramisu gibi güzel şeyler..  Kurabiye canavarları için :)

İçinizi ısıtacak kremsi Vanilya-Badem birlikteliği!

7.5/10

0 yorum:

Yorum Gönder