8 Şubat 2016 Pazartesi

Frederic Malle - Musc Ravageur - 2000


Tarçın, misk ve vanilyanın vahşi dansına hoş geldiniz. Malle'nin parfümlerinin en ünlüsü diyebiliriz sanırım MR için.. Aynı zamanda parfümün burunu Maurice Roucel bu parfümü kendi adıyla da özdeşleştirmek istemiş olabilir. MR'ın türkçe anlamını arıyor olsaydık; "Ravageur" yıkıcı anlamında kullanmış yani "Parçalayıcı Misk" gibi bir şey olurdu herhalde, .

Açılışı keskin ve hayvansal, saldırgan ve çok sexy. Ancak kapanışına doğru vanilya ile biraz sakinleşiyor ama genel hatlarıyla saldırgan yapıda.

Sexy dedim de naif anlamı olmasın,  orangutanlardan beslenmiş, iki ayı ile güreşmiş, dağları aşmış sizinle sevişmeye gelmiş.. Böylesine hayvansı, sonuna kadar maskülen semsert bir erkek Musc Ravageur. E tabi siz Tarzan'sanız eğer bir de sizi seven Jane'niniz olmalı 🚶.

Ya sev ya nefret et bir koku olduğundan kör alışla alırsanız hem alışmanız zor olabilir, hem de MR hiç sizin kaleminize göre olmayabilir.

Hayvansal notalar tehlikeli çünkü bana ağaçlık bir bölgede açık havada yaptığınız ateşli bir kaçamağı anımsatabilirken, bir başkası bu ne be ahır gibi kokuyor bu parfüm de diyebilir. Bunu seven Parfumerie Generale - L'ombre Fauve'yi de bir denesin derim..

Ofiste veya naif yerlerde kullanmaya uygun değil.. Gece hayatı olan avcı erkeklere şiddetle öneriyorum..

"Wild sex in the bottle"

9.5 / 10

0 yorum:

Yorum Gönder