25 Ocak 2016 Pazartesi

Etro - Rajasthan - 2013


Etro; 1968'de kurulan, cool tasarımlara imzasını atan İtalyan  bir moda evi.

Parfümümüz Hindistan'ın Rajasthan diye bir eyaletine adanmış. Eyalet büyük çöllere sahip ve "The land of kings" diye geçiyor.  Bir çok kral yaşamış o topraklarda.. Bir sürü kale, tapınak, böyle tarihi değerleriyle ünlü yüz ölçümü olarak Hindistan'ın en büyük eyaleti, kültürel mirası Jainizm ve Müslümanlıktan da izler taşıyor.

Rajashtan parfüm olarak eyaletinin güzel ve parlak renklerini, Mahajara'nın sarayının (Mysore Palace)  göz kamaştıran ışıltısını gözler önüne seriyor. (çok güzel bir saray gerçekten). Mesela hindistan'ın ünlü kentlerinden Jaipur, Rajasthan eyaletinde yer alıyor. (Boucheron'un aynı isimli güzel parfümünü hatırlarsınız :) )

Üst notalarda Damascus (Şam) gülü ve limonlu bir açılışı var ve mimoza yer alırken, alt notalarında da amber, ladin ve beyaz mis, çiçeklerle pembe biber ile harmanlanmış.

Şişesinde kaşmir motifleri var, halı kilim vs. üreten bir eyalet sanırım onlara atıfta bulunmuşlar.  Parfüm sınıf olarak Oryantal koku ailesine giriyor.  Kadın olarak pazarlanmasına rağmen bir cinsiyete sahip olmayan, ve benzerine pek rastlamadığım bir koku. Baharatsı olması da Hindistan'ın ünlü baharatlarından geliyor olabilir..

Türkiye'de Beymen mağazalarından Etro'nun parfümlerini temin edebilirsiniz..
Kalıcılık, projeksiyon çok güçlü tüm gün boyunca size kendini hissettiriyor ve kalıyor. Yoğun ve tek düze bir çizgide ilerlediği için uzun kullanımlarda sıkıcı olabilir.

7/10

0 yorum:

Yorum Gönder