26 Ocak 2016 Salı

Davidoff - Cool Water - 1988


En bilindik parfümler arasında listeleme yapılsa ilk 10'a  rahatlıkla girebilecek klasik bir parfümü mercek altına alıyorum. Öyle bir parfüm ki, kokusunun taklitlerinden kolonyalı mendiller, traş kolonyaları yapılmış. Onlarca flankeri var ( sea,summer, game, night, pure, ocean vs. vs.)

Lavanta , nane,  çeşitli yeşil otlar sucul öğelerle karıştırılmış.. Erkeksi ve oldukça freş bir parfüm ortaya çıkmış. Uygun fiyatı ve yaygınlığı sebebiyle Cool Water tam bir "PAR 101 - Parfüme Giriş" parfümü. Başka kaynaklarda CW diye kısaltırlar bu parfümü, görüp de acaba ne demek diye şaşırmayın :).

Bunun kaliteli versiyonu GIT - Green Irish Tweed'le olan "aynısı" kelimelerine katılmıyorum. Aralarında bambaşka kalite ve dünyalar var.. Keza arko traş kolonyası ve CW karşılaştırmasını da aynı derecede saçma ve anlamsız buluyorum.. Genel olarak sucul parfümlerin çoğu gibi Cool Water'da lineer bir çizgide ilerliyor.

İlkbahar, yaz ayları için biçilmiş kaftan..  Taklidi, benzeri biraz fazla var, daha ucuz yorumlanmış hallerine bir çok yerde denk geleceksiniz. Parfümler dünyasında yeniyseniz, bu klasiği bir kere de olsa denemelisiniz..  Niş parfümlerle haşır neşir oldukça zaten unutacaksınız..


10/6.5

0 yorum:

Yorum Gönder