6 Aralık 2017 Çarşamba

Yves Saint Laurent - La Nuit De L'Homme - 2009


Ahh ahh La Nuit De L'Homme, 2009'un en çok konuşulan ve en bomba parfümüydü, parfüm reformülasyonlarından sen de nasibini alanlardan olmuşsun. Çıktığı dönemin tüm parfüm ödüllerini alan, dillerden düşmeyen ve bir sürü flankeri üretilen La Nuit de l'homme'u dilim döndüğü kadar anlatayım.

La Nuit de l'Homme kakule ve lavantanın dansını sunuyor, aromatik ve keyifli bir parfüm.Gece kokusu havası var parfümde, genç çapkın bir iş adamı kafasında kadınların oldukça beğendiği parfümlerden biri. Oldukça enerjik ve keyifli bir parfüm La Nuit De L'Homme.

Bu parfüm çıktığında bazı sert eleştriler aldı. YSL'nin Rive Gauche, M7, Jazz gibi ağır toplarının arasına La Nuit de l'Homme'u yakıştıramayanlar oldu.Günün sonunda bana soracak olursanız, Dior Homme, Dior Homme Intense, Fahrenheit, Spicebomb gibi elle sayılır başarılı designerlar arasına girebilecek, modern ve seksi bir parfüm.

Gelgelelim ne değişti, YSL - La Nuit de l'Homme'un eski versiyonu, oldukça güçlü bir yayılıma ve kalıcılığa sahipti, bunu ağır bulanlar da L'homme alır onu kullanırlardı herkes mutluydu. Ama şimdiki versiyonunda 3 saat önceki sıktığım parfümü bile zor kokluyorum, koku genel olarak %90 aynı iskelette ama sanki içine su basmışlar, zayıflatmışlar.

Dolasıyla fazla sulu ayran hesabı, normal kokusundan da farklıymış gibi bir izlenim de oluşuyor. Yani eski keyfini vermiyor diyebilirim.

Yine de, parfümünüzün ismini sorarlar, deli gibi övgü alırsınız (daha taze başıma geldi;"-bu parfümün iyiymiş sen bu işi biliyorsun")

Deneyin, denemeye değer.. Ama yine de gözlerim yaşlı, içimde yangınlar, ahh nerde o eski designerlar!

Reformülasyon La Nuit
6.5/10
Eskisi için
8.5/10

0 yorum:

Yorum Gönder