13 Aralık 2017 Çarşamba

Amouage - Figment Man - 2017


Amouage'in yeni parfümlerinden Figment'i deneme şansım oldu, renkli şişesiyle sucul bir parfüm beklentisi yaratsa da Amouage daha önce hiç girmediği bir topa girmiş, topraksı-hayvansı bir parfüme imza atmış. Tamam Amouage - Gold'da da bir hayvansılık var ama o balzamik-çiçekli ve göşterişli bir havada iken, Figment şaşası olmayan, hayvansı ve  kirli kokuları sevenler için üretilmiş gibi görünüyor.

Hayvansal deyince muhtemelen belli başlı parfümler geliyor aklınıza, yine benzer noktaları olmakla birlikte kendi içinde farklılaşıyor. Ne bir Musc Ravageur gibi seksi ve kışkırtıcı, ne de Kouros gibi sabunsu bir barbershop kafası var, MKK gibi de çiçekli miskli-kirli yapısı da yok. Hangisine yakın buldun derseniz, topraksı yapısı da Coromandel gibi hayvansala kayan paçulilerden bir makas alıyor, ve hayvansallığı Masque Milano'nun Montecristo'sunu andırıyor diyebilirim.

Bu arada yukarıda diğer saydığım hayvansalları Amouage - Figment'e tercih ederim, Montecristo özellikle benzer çizgide bir gömlek üstte bir kompozisyon.

Amouage madem hatrı sayılır niş bir markayım, animalic kokuları seven belirli bir kitleyi de kendime çekebilir miyim endişesi taşıyan bir parfüm yapmış.

Kullandığı malzemeler üst kalite olsa da, günün sonunda benim için kullanması ve sevmesi zor bir parfüm oldu.

7/10


0 yorum:

Yorum Gönder