15 Kasım 2017 Çarşamba

Maitre Parfumeur et Gantier - Santal Noble - 1988


Maitre Parfumeur et Gantier'in santal noblesini de uzun zaman sonra sağ bileğime fıslatayım dedim. Uzun zamandır yorumlamayı düşünüyordum.

Topraksı, kremsi bir tarzda kahveli bir sandalağacı.. Huzur verici ve çok güzel kokuyor.

MPG'nin diğer parfümleri gibi (Ambre Precioux vs.) biraz tene yakın seyrediyor, öyle çok atak değil gayet güzel bir tarzı var. Sandalağacı nasıl kokarı ders gibi işleyen, referans olabilecek bir parfüm çıkarmış Maitre Parfumeur et Gantier(ne zor yahu yazması).

Çok rahatsız etmemekle birlikte, 1988 yılında yapıldığı için, bence biraz günümüzün dışında kalıyor. Değişen, kendini geliştiren kompozisyonlardan hoşlanıyorsanız veya 30+ yaşlardaysanız öneririm.

Ben övgü alacağım, herkes beğensin, parfüm öyle olur diyorsanız size göre bir parfüm değil MPG - Santal Noble. Chanel'in Bois des Iles'i ile birlikte kafaya oynayan sandal parfümlerinden biri olduğunu söylemem gerekir.

Mesela Creed - Original Santal bu parfümün yanından geçemez, diz çöker tövbe ister ama, Creed genel beğeniye uyan bir tarzda yapılmışken (versatil), Santal Noble de huzur versin diye yapılmış. Ama Creed'i bir şişesini kolaylıkla bitirebilirken, Santal Noble'yi yaşım ve tarzım gereği uzun uzadıya kullanmam zor, ufak bir miktar dekant arada hatırlatmak için yeterli gelebiliyor.

Bambaşka dünyalara aitler, o yüzden farklı klasmanlarda değerlendirdim bu parfümleri.
Huzurlu günler dilerim.

8.5/10

0 yorum:

Yorum Gönder