15 Kasım 2017 Çarşamba

Amouage - Lyric Man - 2008

Lyric, Amouage'ın diğer güllü ağır parfümlerinden farklı olarak günlük kullanıma uygun ve yumuşak bir yapıda ilerliyor. Lyric, Amouage'in eski parfümlerinden biri olmasına rağmen biraz underrated bir parfüm olarak kaldı diyebilirim. Çünkü firma diğer markalara uyum sağlamak adına patır patır yeni parfümler üretiyor, bu yeni ticari kaygı ve parfümleri çıkarırken de Amouage fanlarını üzecek saçma çalışmalara imza atıyorlar. Yeni parfümseverler de firmanın ağır topları Jubilation, Dia, Epic, Reflection'u denerken veya yeni çıkanlara bakarken sıra Lyric'e gelmiyor :).

Lyric'te Amouage gerçekten farklı bir yaklaşım gerçekleştirmiş, sabunsu-çiçeksi bir kombinasyonla hakikaten şiir gibi bir parfüm yapmış. Hani bazı lüks markaların saç ürünleri olur, saç kremi, şampuanı veya yağı vs.'si ve şahane kokar, Lyric de pahalı bir şampuan kokusunu andırıyor. Koku olarak farklılar ama tarz olarak Lyric Man'e yakın olarak LM Parfums'un başarılı parfümü Sensual Orchid adlı parfümünü verebilirim.

Performans ve silaj yüksek, bu konuda beklentisi olanları üzmüyor. Koku biraz çizgisel ve düz ilerliyor, koku gelişimini takip etmeyi sevenler için biraz sıkıcı bir şiir olabilir Lyric (herkes şiir sevmek zorunda değil)

Parfüme gül notası dahil oldu mu, bir feminen durum oluşuyor, Lyric bence maskülen bir kokudan ziyade feminen bir parfüm ama iyi bir kombinasyonla her türlü kotarılabilir. (Black Orchid sıkan ne maçolar, ne yiğitler gördü bu gözler =)) Yine de tarzı tutturmak için, bence casual'den ziyade bir gömlek etkisiyle durumu kurtarmakta fayda var.

Kokunun rengi kırmızı ve siyah olmalıydı ki öyle de, kutusuna ve şişesine muazzam yansıtmışlar ki parfümün duygu ve düşüncesini Epic, Honour, Gold vb. parfümlerinde de çok iyi yansıttıklarını düşünüyorum.
Amouage Lyric, esintili bir terasta duygusal bir tango dansı yapmak gibir bir şey.

Bu parfümü sıkınca ağzımda gül ile, hoş bir hanımefendiyle dans ediyormuş gibi hissediyorum kendimi.

İçten, romantik ve duygulu. Özlediğim Amouage :).

7.5/10


0 yorum:

Yorum Gönder