31 Mayıs 2016 Salı

Amouage - Honour Man - 2011



Amouage'ın Honour adlı kadın-erkek parfüm çifti, Madam Butterfly adlı opera oyununa ya da daha doğrusu ana karakteri Geyşa Cio-Cio-San'a adanmış. Erkek versiyonu da Butterfly'in oğlunu sembolize ediyormuş, ilginç geldi bu bilgiyi verip girizgahımı yaptığıma göre Honour nasıl kokuyor bir bakalım.

Diğer Amouage parfümleri gibi kaliteli bir tütsünün etrafına pembe ve kara biber serpiştirin, bunu kremsi bir havaya sokun, biraz da naz ekleyin. Honour bana her sıktığımda farklı kokuyor gibi geliyor. Honour'un modları var kendi kafasına göre farklı farklı davranıyor. Bazen kirli, bazen ferah buluyorum Honour'u.Böyle havaların bir soğuk, bir sıcak karışık olduğu sonbahar, kışın etkisini yeni yeni azalttığı mart, nisan aylarında taşıması keyifli bir parfüm Honour.

Kalıcılık yerinde, projeksiyon fazla değil, günlük kullanıma uyar ama koklayıp sevmeniz lazım. Herkesin seveceği cinsten değil. Ben kendi adıma her gün kullanabileceğimi düşünmüyorum; sexy, tatlı, freş veya vahşi değil, melankolik, düşünceli ve duygulu bir parfüm. Yalnızlığı seven insanların hoşuna gidebilir diye düşünüyorum.

Yine de bir kenarda durup koklamayı arada bir sıkmayı özleyeceğim cinsten. Genel kompozisyonu başarılı buluyorum ve Amouage firmasını tekrar tebrik ediyorum.

Madame Butterfly'in gururu boşa çıkmamış!

8.5/10

Dipnot: (Honour için fotoğraf ararken, kendi sitelerinden bir alıntıyı çevirerek, paylaşmak isterim: Honour Madam Butterfly'in çelişen ve çatışan duygularına, eğlence ve trajedisine ayna oluyor. Parfümde geyşanın oğlu, annesinin gençlik hikayesini anımsıyor. "Koyu kalpli beyaz bir çiçek")

Bu önsözü ve hikayeyi tam bilmiyordum, ama anlatılmak istenileni sanırım anlamışım. Anlattıklarını parfüme çok güzel yansıtmışlar.

27 Mayıs 2016 Cuma

Boucheron - Jaipur Homme - 1998


Hindistanın önemli kentlerinden birine atıfta bulunan Jaipur pour homme, Boucheron firmasının en popüler erkek kokusu olarak karşımıza çıkıyor.

Tarçın, karanfil, vanilya, citruslar ve bilimum baharatların hoş kullanımı ile ortalama bir designer parfümünden öte çok şık bir parfüm Jaipur.

Annick Menardo elindeki malzemelerle gayet beyefendi, tende güzel kalan, zengin, performanslı ve fiyat anlamında kalitesine göre gayet uygun bir parfüm yapmayı başarmış.

Klas bir oryantal parfüm Jaipur, ama biraz yaş istiyor.. Bir sonbahar havası var Jaipur'un ruhunda, serin bahar aylarında içinizi ısıtacaktır..

28-40 yas arası erkekler için nefis bir imza parfümü olabilir.

Elit beyler favlasın! :)

7.5/10

26 Mayıs 2016 Perşembe

Ralph Lauren - Polo Double Black - 2006


Polonun duble siyah parfümü, egzotik bir açılışla bize merhaba diyor. Mayhoş mangoyu ve aromalı bir kahve kokusunu baharatlarla karıştırmışlar, çok tatlı olmuş. Buradaki kahve böyle sert bir americano gibi değil, böyle bir Burundi - Mudusi öyle aromatik, hoş bir kahve.

Vay be bu zamana kadar bu parfumu nasıl atladım diye düşünürken, derken 4-5 saat gecti kokluyorum, tenimde ne mango var elde ne da egzotik kahveler. Baharatlı ortalamanın ince bir tık üstünde beyefendi bir skinscent kaldı. Kalıcılık ve projeksiyon 2-3 saat icinde ten seviyesine iniyor ve hareketli başlangıç sıradanlaşıyor.Çifte siyah; tamamen bir algi operasyonuna dönüşüyor.Polo Double Black; lafta noirlar, darklar, intenselerden biri durumunda kalıyor .

Yani anlayacağınız hızlı başladı ama boku seyrek düştü Polo double black'in. Yine de her seye rağmen hoş bir parfum olduğunu söyleyebilirim. Tarz olarak Armani'nin popüler çocuğu Code parfümünü hatırlattı. Polo Double Black'i, Polo'nun Black versiyonu ile karşılaştırmak isterdim ama onu denememiş olduğum için bağımsız bir yorum yapmak durumundayım.

Double Black, 18-30 yas arasına gidecek bir koku ve tanıtım fotoğrafını da kokuya gayet uygun seçmişler . Basit yapısı sayesinde kızlar tarafından oldukça sevileceğini düşünüyorum.

Deneyin derim ama pek ucuz da sayılmaz, zaten ülkemizde de kolay bulunmuyor.

Hani genç hareketli sanatçılar olur, kendilerini gösterirler ama belli zaman sonra piyasadan silinirler. Double black de aynen böyle.

Görüntü var ama ici boş!

6/10

24 Mayıs 2016 Salı

Diptyque - Volutes - 2012


Volutes - Diptyque; firmasının en güzel parfümlerinden biri olmasına rağmen, underrated olduğunu düşündüğüm bir parfümü. Markanın diğer popüler birkaç parfümünün(Eau duelle, Philosykos , Tam Dao) gölgesinde mi kalıyor bilemedim ama Volutes şahane bir kompozisyona sahip.

Parfümü yapan burunun adı Fabrice Pellegrin, ismi bana tanıdık gelmiyor, markanın diğer bir şahane kokusu olan Eau Duelle'de de imzası olduğunu görünce kendisini bu başarılı iki parfümü için tebrik ediyorum.

Tütün, bal, kurumuş meyveler, karışık baharatlar ve modern bir iristen oluşan Volutes, ülkemizde Beymen mağazalarında bulunabiliyor. Yer yer Thierry Mugler - Pure Havane'yi hatırlatsa da, marketlerde bulunan ve birbirinin klonu gibi olan tütün-bal notalı parfümlerden bir tık üstte ve kendi kalitesini belli ediyor.  Iris notası da şahane kullanılmış, zaten bence Volutes farkı da orada yaratıyor. Güzel harmanlanmış Volutes'in elegant ve hoş bir havası var.

Edt versiyonu için konuşacak olursam, kalıcılığı ve performansı yerinde.. Projeksiyonu da gayet güzel ve fiyatı da gerçekten iyi..  Unisex olarak satılıyor ama tütün kokusu puroyu çağrıştırdığından ben erkeklere daha çok yakışacağı kanaatindeyim.

Discontinued olmuş diye haber aldım, üzücü bir haber.. Bulun deneyin, severseniz de kaçırmayın derim.

Eğer ki benim gibi size de, Serge Lutens - Chergui böyle yarım kalmış, ya bir şeyi eksik gibi geliyorsa; o eksiği Volutes tamamlamış.

Irisli ballı şahane bir puro!

8/10