28 Nisan 2016 Perşembe

Frederic Malle - Dries Van Noten par Frederic Malle - 2013


Niş parfümevi Frederic Malle'nin parfümlerini oldukça beğenirim. Çok güzel işlere imza atıyorlar, son yıllarda günümüze katmış olduğu Dries van Noten da bu güzel işlerden bir tanesi.

Vurucu notaları vanilya, safran, sandalağacı, tonka fasülyesi ve misk. Dries van noten odunsu-kremsi yapıda hoş bir tatlılıkla tenimde kalıyor. Tarif edecek olursam, pudramsı veya sabunsu bir hissiyattan ziyade sütlü yaprak kokusu(incir yaprağı) gibi bir kremsilik. Bu kremsiliğe safran ve vanilya eşlik ediyor.

Frederic Malle'nin çizgisinde huzur dolu bir parfüm Dries van Noten, koklarken Musc Ravageur, Carnal Flower vs. aklımdan geçiyor ve kalite gerçekten kendisini hissettiriyor. Chanel'in özel koleksiyonunu deneyimlenler bilirler veya Guerlain bir parfüm kullandığınızda bir karakteri olduğunu bilirsiniz, Frederic Malle'nin parfümlerinde bir çizgisi olduğunu görebiliyorsunuz. Oldukça özgün bir yorum olduğu için, direk kendisine benzeyen bir parfüm gelmiyor aklıma fakat iki zalım parfümü anımsatıyor bana; uzaktan kuzenlerinin biri FM'nin diğer parfümü Musc Ravageur ve diğer kuzeni ise Kilian'ın Cruel Intentions adlı parfümü.

Serinin diger parfümlerinin aksine DvN'nin projeksiyonu biraz daha düşük, ama farkedilir ve anlaşılır bir parfüm merak etmeyin. Zaten Portrait of a Lady, Musc Ravageur gibi parfümleri varken, Frederic Malle'nin koleksiyona daha minimal bir parça katmak istediğini düşünüyorum. DvN naif bir yapıya sahip ama kesinlikle asosyal anlamda değil, zarafetli, sakin ve olgun.

Beğendim,

Sade ve kendinden emin bir şıklık!

8.5 / 10

0 yorum:

Yorum Gönder