4 Temmuz 2017 Salı

Creed - Original Santal - 2005


İşe geç kalmak üzereydim, dekant kutusuna elimi attım, rastgele gelen parfümlerden birini kullanayım dedim, RİSK BUDUR!  Normalde yazın tatlı ve/veya sinek çeken parfümleri kullanmayı pek sevmiyorum.

Amaa Lotodan Creed - Santal çıktı bugün. Şanslıyım,eski parfümleri tekrar deneyip yorumlama işi de hoşuma gitti, iyi hissettiğim günlerde işe başlamadan bir parfüm deneyip, eski-yeni görüşlerimi harmanlayıp size sunabiliyorum.

Hadi başlayalım,

Creed OS, Memo Irish Leather'da bol bol kokan juniper berryler burada da bana tarçın ve sandal ile merhaba diyor. Şunu söyleyebilirim ki koklaması çok zevkli (valla).. İçimden diyorum keşke en kötü dizaynır parfümleri bu seviyeden başlasa..

Yani öyle komplex bir yapısı, kokunun bir hikayesi yok ama parfüm gibi de parfüm.. Al bunu sık çık, millet parfümünü sorsun, ne güzel kokuyorsun desin, sen de kendini iyi hisset.. (Tam bir LADYKILLA!)

Ekşimsi-tatlı freş bir havası da bahar, serin yaz günleri için Santal'ı çok keyifli bir parfüm yapabiliyor.

Sözün özü, gayet güzel çizgisine yakışan bir parfüm yapmış Creed.

Mont Blanc Individuel'i denemedim, ama kırmızı Joop Homme'u az biraz hatırlıyorum. Bunun da Original Santal'ı andırdığı doğru ama çok benziyor veya aynı demek haksızlık arada dağlar kadar kalite farkı var.  Bence GIT - Cool Water - Arko traş kolonyası hepsi aynı demek gibi bir şey..

Sen fındık ye aynı şey!

Bargain price diyorlar ya hani öyle bulursam bir şişesini alırım. Yoksa da kovalamam. Orjinal santal isminin parfümle alakası pek yok, çünkü sandal belli belirsiz kokuyor. Sizin de Powerhouse bir parfümeviniz olursa yarın yalandan bir Sandal parfümü yapıp, adını da Moustapha Sandal yapın. İnsanlar meraktan alacaklardır.

Hep mi koyu, komplex ve ağır parfümler kullanalım. Alın size mis gibi koku.

Güzel, freş ve relax parfümler yapan parfümevleri çok az o yüzden çok puan kırmıyorum.

7.5/10

2 Temmuz 2017 Pazar

Jovoy Paris - Psychedelique - 2011



Jovoy Paris firmasının denediğim ilk kokusu oldu, bir ilanda da şişeli satıldığını görünce aklıma geldi, elimdeki dekanttan hemen deneyeyim dedim.

Açılışı tozlu olarak başladı, sonradan o havasını yavaş yavaş kaybetti.. Geçişleri keyif verdi. Genel olarak öyle saldırgan bir silajı yok, ama direk ten parfümü de değil.. Güzel ve ayarında olmuş.. Koku reçineli tatlı bir amber eşliğinde paçuli ve vanilya kombosuyla ilerliyor.

Şişe fotoğraflarına baktım da, bazı fotoğraflarda kırmızı bazılarında da sarı bir sıvısı var bu parfümün. EDP ve EDT versiyonları mı var acaba?

Ya da kendi kendime, parfümü koklarken neresi saykadelik ya bu parfümün, oldukça hoş ve naif bir parfüm öyle bir triballiğini görmedim derken, yarın parfümün rengi kırmızıya dönerse kendi kendine o zaman efsane olabilir. Ben bu aynı şişede iki renk işini anlamayadım, bilenler varsa lütfen söylesinler.

Onun dışında bir Psychedelique'lik beklemeyin, isminin aksine bence naif bir parfüm. Bu isimleri veren adamların kafası güzel bence, yoksa parfüm öyle waow saykooo bir durumu mevcut değil.

Tozlu havasını kaybetmesi, giriş-gelişme-sonuç geçişleri muazzam.. Ama şunu da demeliyim ki analar,babalar ne paçuli parfümleri yapıyor hocam. Bir Coromandel, bir Intrigant Patchouli gibi üst düzey paçuli koklayan biriyseniz, biraz daha iyi bir parfüm beklemeniz hakkınız.

İçeriği kaliteli, kokusu güzel, hoş bir kompozisyon.. Kesinlikle güzel parfüm ama muhteşem olduğunu söylemeyeceğim. Nedenini de daha iyilerini denememe bağlıyorum. Parfüme herhangi bir cinsiyeti yakıştıramadım unisex pazarlanmasını doğru buldum.

Fırsatınız olursa denemenizi öneririm.

7.5/10