9 Haziran 2016 Perşembe

Lorenzo Villoresi Firenze - Aura Maris (Mare Nostrum Collection) - 2012


Ünlü niş parfüm üreticisi ve aynı isimli markası olan Lorenzo Villoresi, "Bizim deniz" (Mare Nostrum) adını verdiği koleksiyonunun ilk ve şu ana kadar tek parfümü olan Aura Maris'te diğer parfümlerinde olduğu gibi harikalar yaratmış. Buradaki bizim deniz dediği Akdeniz, en çok bizim denizimiz bir kere başlarım Sezarına diyip Aura Maris'i yorumlamaya başlayayım.

Bazı kokuları çok algılayamazsınız ya Aura Maris benim için bu klasmanda Creed - Virgin Island Water ile başı çekiyor.

Yine de koklayabildiğim kadarıyla tam olarak şu hissiyattayım: Yanımda mandalina temalı süslenmiş ve diğer meyvelerden oluşan taptaze bir meyve tabağı, denize nazır bir şezlongda uzanmışım, denizin suyu üzerimde kurumak üzere, rüzgar da püfür püfür esiyor, inceden bir deephouse parça çalıyor kumsalda ve keyfim yerinde.. Abicim İtalyanlar bu citruslu parfüm işini çok biliyorlar.

Burada çok hoş bir tuzlu hissiyat var, balıksı veya para gibi kokmayan, meyveli bir tuz.. Bir tabakta yeni dünya, çilek ve erik düşünün yan tarafına tuz dökmüşsünüz eriği tuza banıp kütür kütür yerken, diğer meyveler de kokuyor. Az çok böyle, hatta bundan daha iyi bir hissiyatı var.

Yaz ayları için muhteşem bir parfüm olan Aura Maris, malesef benim tenimde 3-4 saat sonra nereye sıktığımı bile hatırlayamacağım derecede yok oluyor. Bu cennetvari kokunun tek eksik yanı da bu sanırım.

Denizin üzerinde altın yeleli atlara hükmeden Poiseidon gibi!

9/10

Amouage - Memoir Man - 2010


Memoir, Amouage serisinin ön planda tuttuğu ünlü parfümlerinden biri ve bir Amouage sever olarak bu parfümü de kaleme alayım diye düşünüp, üzerimde tekrar tekrar deneyimledim.

Amouage Memoir de başrolleri, tütsülü otlar(nane, pelin ve fesleğen), azıcık deri ve tütün oynuyor. Fakat bu oyunculuğun beni etkilemediğini söyleyebilirim. Memoir'i koklarken yer yer Dolce&Gabbana'nın Light Blue Pour Homme adlı parfümü hatırladım ki onu da sevmezdim. Benzer bir tütsü kullanımı Memoir'de de var, hani böyle evi anneniz çamaşır suyu ile temizler bir acımtırak koku vardır zamanla azalır, inceden böyle bir deterjanımsı, tuz ruhumsu saçma bir vibe alıyorum..

Memoir bence ortalama bir parfüm ve bu kadar yermemin sebebi ise Amouage olması, çünkü beklenti yüksek oluyor. Interlude, Epic, Reflection vs. süper parfümleri varken Memoir'i geçiniz efendim. Bir de reformüle olmuş ki eskisi gibi güçlü de sayılmaz, eskisi daha güzeldi. Yani beğenenler oldu üzerimde ama bunu özellikle sıkıp dışarıya çıkmam.

Bu sefer güldürmedin Amouage,

Çamaşır sulu, acımtırak hatıralar!

Eskisi 7/10 yenisi 6/10

8 Haziran 2016 Çarşamba

Yves Saint Laurent - Body Kouros - 2000 - Vintage


Body Kouros, orjinal Kouros'tan uzak bir çizgide benzoin,tütsü, okaliptüs ve adaçayı kombinasyonu, şekerli ama ferah ilginç ve çekici bir kompozisyon. Her ne kadar notaları farklı olsa da ben ilk olarak Bvlgari Black adlı parfümü anımsadım ve parfümörüne baktım. Bumm, yapan aynı burun!

Annick Menardo, Bvlgari Black'te üretmiş olduğu vanilyalı plastik şamyel kokusunu geliştirip bu sefer güzel bir parfüm haline getirmeyi başarmış.

Ortalama bir kalıcılığı ve projeksiyonu var ama bazı parfümler böyle garip bir çekici olur ya, işte Body Kouros'ta kesinlike bu çekicilik mevcut. Ben eski formül için konuştum, ne yazık ki yenilerini koklayanlar eskisini arıyorlar.

Şekerli, ferah ve sexy!
7/10

Narciso Rodriguez - Narciso Rodriguez for Him - 2007


Kürkçiyan'ın gençlik eserlerinden biri olan Narciso for him(EDT), topraksı menekşe-paçuli ve miskli yapısı ile denenebilir bi parfüm. Sıradan market parfümlerinden değil, Kurkdijan'ın parmağı olduğu ortada ama yine de uzun kullanımda bu parfümden sıkıldım diyebilirim.

8 saat civarı kalıcılık güzel, projeksiyonu da hiç değil.. Niş parfümlerle kıyaslamazsanız, gerçekten güzel parfüm, kalite olarak Le Male kıvamında, 22 yaş ve üzerine öneririm.

Denemeye değer baygın menekşeler!
6.5 / 10