25 Mart 2016 Cuma

Maitre Parfumeur et Gantier - Ambre Precieux - 1988



İsminde amber geçip de, amber temasıyla alakası olmayan designerlari kokladıysanız bir de gerçek amber parfümü nasıl olurmuş diye Maitre Parfumeur et Gantier 'in Ambre Precieux'unu denemenizi şiddetle öneririm.

Amber, mür ve vanilyanın hakimiyetindeki Ambre Precieux kaliteli ve zengin bir kombinasyona sahip. Balzamik içeriği doğu parfümlerini çağrıştırıyor fakat parfüm açıldıktan sonra vanilyalı, hafif tatlı ve kremsi bir yapıda ilerliyor.

Öyle dark falan denildiğine bakmayın, gayet naif ve şık bi amber rahatsız edici bir özelliği yok. Kalıcılığı baya iyi, koku güzelliği nefis, projeksiyonu tene yakın seyrediyor. (HDP - Ambre 114 ile gerçekten oldukça benziyorlar, Ambre 114 bu parfümün biraz daha projeksiyonlusu)

Adının hakkını veren gerçek amber, şahhane bir kompozisyon..

Amberin dibi!

9/10


Jo malone - Peony and Suede Blush - 2013


Jo Malone'nun gül, elma, süet ve şakayık notalarından oluşan parfümü Peony and Suede Blush, çiçeksi yapısı ile daha çok kadınları hedefliyor. Black Orchid kullanabilen erkekler bunu da kullanabilir ama o kadar da unisex  değil.

Minimal ve net parfümler yapmayı seven Jo Malone, bu kompozisyonunda da benzer çizgiyi korumuş. İsminde ne varsa koku da onu çağrıştırıyor, Peony(şakayık) güle benzeyen, ona benzer de kokan bir çiçek ve Suede(süet) bildiğimiz süet, bir deri türü.

Ortalamanın üzerinde, 18-26 yaşları arasındaki kadınlarımızın hoşuna gidecek bir parfüm.  Kokusu başımı döndürmese veya inanılmaz bir kompozisyona sahip olmasa bile, diğer piyasa parfümleri kadar sıradan kokmuyor. DKNY - Red Delicious kullanıp da seven hanımefendilerimiz, aynı kulvardaki bu parfüme de şans vermenizi öneririm.

Peony and Suede Blush'un kalıcılık ve projeksiyonu sizi memnun edecektir (5-6 saat koklayabildim). Jo Malone'un diğer parfümleri ile de layering'e uyacağını düşünüyorum. Kokoş giyinmeyi seven kadınlar bu parfümü sevecekler.

Hoş bir genç kız kokusu!

6.5/10

Azzaro - Azzaro Pour Homme - 1978



1978 çıkışlı Azzaro Pour Homme, aktar dükkanı gibi, lavanta, ada çayı, kekik, baharatlar, otlar ne ararsan var. Döneminin parfümlerinde bulunan nota çeşitliliği, Azzaro PH'da da mevcut.

80lerin maskülen parfüm furyasının güzel bir örneği Azzaro Pour Homme; doğal, keskin, sert, baharatlı, derili.. Aromatik fujer koku grubuna ait olan Azzaro Pour Homme, orta yaş ve klasik giyimli birine daha cok yakışacaktır. Uygun fiyata bulunabilmesi de kokuyu cazip yapan etkenlerden biri.

Enrique Iglesias'lı reklam kampanyası bence parfümün karakteriyle örtüşmüyor. Azzaro Pour Homme'u biraz eski bulabilirsiniz, ama buram buram kalite kokan bir moruk olduğunu da inkar edemezsiniz.

Babadan oğula geçmesi gereken bir miras!

7.5/10